Viktigare än själva kaffekoppen är rostningen i kaffeproduktionen, och kan verkligen göra skillnaden mellan en mindre bra och en riktigt god kopp kaffe. Rostningen blir momentet när kaffebondens hårda arbete premieras. Bonden odlar, skördar och transporter bönan och därför skall rostningen vara gjord med respekt och precision.
Därför bedriver Miko Kaffe en obevekligt sträng och noggrann rostningsprocess. Vi strävar efter att se till att det hårda arbetet med våra jordbrukare aldrig är förgäves. Vikt, fukt, utseende och arom kontrolleras noggrant vid det inledande skedet. Färg, vikt och läckage kontrolleras var 30: e minut under produktionskörning. Malningsgraden, som är en mycket viktig del i kaffeproduktionen, är noggrant kontrollerad. På Miko kaffe gör vi inga uppoffringar eller tar genvägar eftersom kvaliteten på vårt kaffe alltid är i fokus.

Även om vi är petiga i vår kvalitetskontroll är vi flexibla i vår produktion. Vi är specialister på att rosta mindre batcher och har möjligheter att microrosta i mindre maskiner på t ex 10 kg bönor per rostning, för att säkerställa maximal friskhet och en ännu mer förfinad smak.