Ibland pratar vi om specialkaffe. I vårt egna rosteri Hemmarosteriet rostar vi enbart specialkaffe. Men vad är specialkaffe? Specialkaffe är, kortfattat, ett kaffe med väldigt mycket högre kvalitet än traditionellt kaffe. Ett kaffe som odlats fram och rostats med en väldigt hög dos kärlek.

Men vad betyder högre kvalitet? Specialkaffe är delvis en bedömning. Kaffet måste överstiga 80 poäng på en 100-gradig skala för att få benämnas specialkaffe. Och för att lyckas med att hamna högt på denna skala, odlas och skördas kaffe under ideala förhållanden och som därigenom utvecklar en enastående karaktär. Sedan adderas kärlek i processen att omvandla bär till råkaffe. Hos vår rostmästare Anders rostas sedan kaffet försiktigt och inte för mörkt. Detta för att ge kaffets gudomliga egenskaper och karaktärer en chans att nå dina smaklökar. Med rätt förutsättningar, som malningsgrad och vattentemperatur, görs kaffet till en njutning som du sent ska glömma. Ditt färdiga specialkaffe kan spåras ända tillbaka till platsen där kaffet växte. Det är specialkaffe!

Du vet väl att vi kan addera något att längta till på jobbet? Är du redan kund så kan vi addera specialkaffe på jobbet. Men det krävs kvalitet, kunskap och kärlek! Det delar vi gärna med oss av!